Read Time:2 Minute, 39 Second

Inbrekers worden steeds slimmer. Heb je goede sloten op je deuren en ramen zitten, dan is dit helaas geen garantie meer dat er geen inbrekers in huis kunnen komen. Slimme inbrekers maken namelijk zelfs de beste sloten open, om vervolgens het hele huis leeg te halen. Wil je inbrekers echt weren? Dan installeer je een IP camera om hen af te schrikken en op beeld vast te leggen als ze toch je terrein op komen. Meer over de IP camera, lees je op deze pagina.

Wat is een IP camera?

Een IP camera is een camera die gebruik maakt van het Internet-Protocol, ofwel videobeelden en geluidsfragmenten die je rechtstreeks via het internet kan streamen. Je kunt de camera ook wel vergelijken met een webcam, want ook deze camera stuurt videobeelden en geluidsfragmenten direct door via het internet. Omdat de IP camera met internet werkt, wordt de camera ook wel een IP camera WiFi genoemd.

Er zijn diverse bedrijven die IP camera’s voor particulieren aanbieden, waaronder Somfy. Door verschillende camera’s met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de beste IP camera om jouw huis te beveiligen.

De voordelen van een IP camera

Steeds meer mensen beveiligen hun huis met een IP camera en dit is niet voor niets. Schaf je deze camera aan, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. Het eerste pluspunt van de IP camera, is het feit dat de camera’s voorzien kunnen zijn van HD. Andere beveiligingscamera’s voor particulieren schieten niet al te scherpe beelden, maar een IP camera met HD kan dit dus wel.

Een ander voordeel van de camera, is dat je de beelden van de camera rechtstreeks kunt ophalen op je smartphone, tablet of laptop. Er wordt namelijk een livestream van de camerabeelden uitgezonden naar jouw apparaten, wat betekent dat je jouw huis altijd en overal in de gaten kunt houden met de camera.

Tot slot biedt de IP camera nog meer mogelijkheden voor het bekijken en opslaan van de camerabeelden. Zo kun je de beelden ook via e-mail verzenden en op een SD-kaart opslaan, om later nog een keer te bekijken of bijvoorbeeld aan de politie te geven bij een inbraak.

Je huis beveiligen met een IP camera

Beveilig je je huis met een IP camera, dan beveilig je jouw woning op twee slimme manieren. Ten eerste beveilig je je huis preventief. Als inbrekers jouw IP camera zien hangen, zijn ze namelijk minder snel geneigd om in te breken. Geen enkele inbreker wil op camerabeeld komen te staan en omdat er genoeg woningen zonder camera’s zijn, gaan ze liever naar de buren als hier geen IP camera hangt. Heb je een IP camera, dan heb je dus gegarandeerd minder kans op inbrekers op jouw terrein.

Daarnaast legt de camera de inbrekers die wel durven in te breken, haarscherp vast op beeld. Wordt er toch ingebroken, dan breng je jouw camerabeelden naar de politie. Zij gaan vervolgens met deze beelden aan de slag en lossen de inbraak hopelijk snel op. Overigens kun je de beelden bijvoorbeeld ook doorsturen naar je verzekeringsmaatschappij, om hen te laten zien dat er inderdaad ingebroken is. Dit maakt het claimen van de verzekeringsvergoeding gemakkelijker.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Je huis verbouwen, waar begin je überhaupt?
Next post Stofzuiger kopen? Welke mogelijkheden zijn er?