Read Time:3 Minute, 20 Second

Verhuizen is nooit gemakkelijk: in tegendeel, het is eigenlijk vrij vermoeiend! Er zijn veel spullen dat getransporteerd moeten worden en het loopt meestal niet zoals gepland. Als je van plan bent om binnenkort te verhuizen wil je natuurlijk dat het verlaten van je oude woning en het beginnen leven in je nieuwe woning plezant is. Hieronder kun je een paar tips vinden om het verhuizen makkelijker te laten verlopen.

Op voorhand plannen

Problemen kun je voorkomen door op voorhand goed na te denken en door elk stap van de verhuizing zo goed mogelijk te plannen. Het beste is om eerst de grote meubels naar je nieuwe woning te brengen, of als je nieuwe meubels heb gekocht daar te laten bezorgen. Als je eerst nog wat klusjes rond je nieuwe woning hoeft te doen breng je jouw meubels best pas nadat je ermee klaar bent. Plan dus het transporteren van je spullen goed op voorhand, zo maak je je het gemakkelijker.

Overlappende periode

Niemand wilt voor twee woningen tegelijk betalen, maar soms is dubbele woonlasten betalen wel nodig. Een overlappende periode is zeker aan te raden: zo maak je jouw nieuwe woning perfect bewoonbaar voordat je verhuist en je hebt dan ook genoeg tijd om je oude woning proper achter te laten.

Kosten

Als je zelf gaat verhuizen ga je veel geld besparen, maar je moet eraan denken als het de verloren tijd en de moeite waard is. Je kan jouw familie en vrienden jou laten helpen om zo efficiënter te werken door de taken te verdelen. Het is wel aan te raden om grote en/of zware voorwerpen door een verhuisbedrijf te laten transporteren. Jouw spullen zijn zo verzekerd tegen beschadiging en dit is ook zeer handig voor spullen dat niet op gelijkvloers geplaatst worden: deze kunnen makkelijk naar boven gebracht worden met behulp van een verhuislift.

Verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven zijn door heel het land te vinden, dus een verhuisbedrijf vinden in Utrecht, Rotterdam of bijvoorbeeld Eindhoven zal zeker geen opgave zijn. Dit is een zeer voordelige optie, aangezien je dan zelf niet meerdere ritten heen en terug moet doen om alles te vervoeren.

Een aanhangwagen huren voor kleinere spullen

Jouw kleinere spullen zelf transporteren is aan te raden: zo bespaar je nog wat extra geld. Als je dit inderdaad wilt doen, dan is het huren van een aanhangwagen of een busje nodig om onnodige extra ritten te vermijden. Meet jouw grootste voorwerpen af en bereken op voorhand hoeveel dagen je de aanhangwagen nodig zal hebben zodat je ook de totale kosten kan berekenen. Als je van plan bent om tijdens de weekend te verhuizen huur de aanhangwagens tijdig, anders is er een kans dat je er geen gaat kunnen krijgen.

Adreswijziging doorgeven

Begin tijdig met een lijst te maken van alle diensten waar je jouw nieuwe adres moet doorgeven, het adres doorgeven doe je met ongeveer 1 maand voor het verhuizen. Je kan ook gebruik maken van de verhuisservice van de postbezorgers zodat alles wat je krijgt automatisch doorgestuurd wordt naar je nieuwe adres. Het is handig voor jou, maar ook handig voor diegenen die in jouw plaats komen wonen.

Gas, water en elektriciteit

Zorgen dat jouw nieuwe woning aangesloten is op gas, water en elektriciteit vanaf dag één is zeer belangrijk. Het is noodzakelijk voor het beginnen poetsen en is ook handig als je tijdens de winter verhuist, aangezien het in de ochtend vaak nog donker is.

Een tijdelijke opslagruimte

Als er een langere overgang is tussen de twee woningen kan je altijd voor een korte periode een opslagruimte huren. Als je ergens verder verhuist denk eraan als je jouw spullen op de vertrek- of aankomstplaats wilt hebben. Als je niet zeker bent kan je opteren voor een mobiele opslagruimte. Zo kan je jouw spullen op de vertrekplaats in zo’n opslagruimte achterlaten en daarna het verplaatsen van de opslagruimte aanvragen. Denk ook aan hoeveel plaats je nodig hebt: te weinig plaats en jouw goederen kunnen beschadigt worden, te veel plaats en je verspilt geld en ruimte.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6 leuke woonwinkels in Maastricht
Next post Vijf voordelen van elektrische rolgordijnen