Read Time:2 Minute, 39 Second

Ga je shoppen in Rotterdam? Dan zul je al snel ontdekken dat je in de winkelstraten wel heel veel kledingwinkels tegenkomt, maar dat het veel lastiger is om leuke woonwinkels te ontdekken. De meeste woonwinkels zitten namelijk niet aan de grote winkelstraten, maar aan kleine zijstraten of net buiten het centrum. Toch is het zonde als je ze mist, want juist Rotterdam heeft heel veel super leuke woonwinkels! Ben jij op zoek naar meubels of woonaccessoires? Dan mag je deze 6 woonwinkels in Rotterdam niet missen!

1. Depot Rotterdam

Als je gaat shoppen voor meubels, is Depot Rotterdam de eerste stopplaats. Je kunt hier terecht voor prachtige items uit de basiscollectie, maar het is ook mogelijk om advies op maat te krijgen over jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld foto’s van je huidige interieur meenemen voor advies of een interieurstylist van Depot Rotterdam bij je thuis laten komen voor uitgebreid advies.

2. KEET

KEET is een vernieuwend en verfrissend concept op het gebied van woonwinkels. De winkel beschikt namelijk niet zelf over een grote collectie, maar functioneert als een soort ‘pop-up store’ voor (kleine) beginnende woonwinkels die hun merknaam bekendheid willen geven. Zodoende is de collectie altijd nieuw en origineel, want er wordt regelmatig gewisseld.

3. &Design

Ben jij nog niet bekend met &Design? Dan heb je echt wat gemist! Deze hippe woonwinkel omvat allerlei Nederlandse designs, inclusief een origineel eigen design van allerlei woonartikelen. Meubels, accessoires en decoraties zijn bijzonder vormgegeven en passen in vrijwel elke inrichting en woonstijl.

4. Woonmall Alexandrium

Woonmall Alexandrium is ideaal als je op zoek bent naar een heel nieuw interieur. Je vindt hier namelijk een grote groep woonwinkels onder één dak. Er zitten veel verschillende winkels, elk met hun eigen specialiteiten, kenmerken, stijl en designs. Er zit dus altijd wel een meubel, woonaccessoire of woondecoratie bij die perfect past in jouw huis!

5. Flow Wonen

Deze relatief onbekende woonwinkel is te vinden op twee locaties in Rotterdam. Je vindt er vooral Scandinavisch design. In tegenstelling tot het bekende ‘Ikea Scandinavisch’ zijn de items van Flow Wonen exclusief en vormgegeven door gespecialiseerde woonstylisten. Deze items vind je niet in elk Nederlands huishouden terug!

6. Groos

Het woord ‘groos’ wordt tegenwoordig eigenlijk alleen nog in bepaalde dialecten gebruikt. Het werd vroeger echter wel veel gebruikt en betekent letterlijk ‘trots’. De eigenaars hebben hun winkel niet voor niets zo genoemd: hier komen alleen woonartikelen terecht als Rotterdammers er trots op kunnen zijn. Elk product heeft een relatie met de stad Rotterdam: van een oude traditie tot een moderne Rotterdamse interieurdesigner.

Er zijn verschillende leuke woonwinkels in Rotterdam. De meeste zitten op vaste terreinen, zoals bijvoorbeeld het winkelterrein waar giganten zoals Leenbakker, Xenos en Kwantum te vinden zijn. Interessantere winkels vind je bijvoorbeeld in Alexandrium Mall, waar exclusievere merken en winkels te vinden zijn. De echte pareltjes van Rotterdam vind je verspreid door de stad. Er is goed nieuws voor werkzoekenden onder ons: met veel woonwinkels gaat het langzaam steeds beter en er is veel vraag naar nieuwe medewerkers. Ben jij toevallig op zoek naar werk in één van de leukste woonwinkels van Rotterdam? Klik hier voor meer informatie over banen in Rotterdam!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De Loveseat: Gezelligheid anno 2017
Next post Nieuwe woning kopen? Laat je hypotheek berekenen