Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar leuke meubels? Zijn je huidige meubels aan vervanging toe of heb je gewoon zin in iets nieuws? Wanneer je op internet of bij woonwinkels rondkijkt voor nieuwe meubels, loop je dikwijls tegen zeer hoge prijzen aan die oplopen tot wel duizenden euro’s. Gelukkig hoef je niet direct te panikeren als je dat geld niet hebt of als je liever niet zoveel centen uitgeeft. Er zijn tal van manieren om goedkoop meubels te scoren. Geld besparen op meubels in huis? Dat doe je met deze zes tips!
1. Geld besparen op meubels: verkoop je oude meubels
Wil je een nieuwe bank kopen? Waarschijnlijk is het exemplaar dat je nu hebt, best nog wat geld waard. Natuurlijk moet de bank dan wel in goede staat zijn. Voordat je foto’s van het meubel maakt, is het belangrijk dat je dit eerst goed schoonmaakt. Maak geen foto’s in de avonduren met kunstlicht, maar gebruik daglicht. Let wel op dat je niet fotografeert in de zon.
Daarna kan je jouw bank op een tweedehandssite zetten, zoals Marktplaats. Tegenwoordig zijn er ook veel Facebook groepen voor tweedehands spullen. Wellicht krijg je nog een paar tientjes voor jouw oude meubel! Mooi meegenomen, toch?
2. Knap je huidige meubels op
Waarom zou je dure meubels kopen als je de oude ook kunt opknappen? Op die manier kan je honderden euro’s besparen! Het is wel belangrijk dat je dit professioneel aanpakt. Zoek dus een handige Harry die jou hierbij kan helpen. Of je nu een dressoir schuurt en verft, of een eettafel opnieuw lakt: je zal sowieso goedkoper uitkomen dan wanneer je een nieuw exemplaar koopt.
Een bijkomend voordeel is dat je zo creatief kunt zijn als je maar wilt. Je kunt het meubel helemaal naar eigen smaak en wensen opknappen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze klus uit te besteden, maar houd er dan rekening mee dat je hier ook wat geld mee kwijt bent.

3. Koop tweedehands meubelen
Wil je geld besparen op meubels in huis? Dan kan je altijd tweedehands meubelen kopen. Een tweedehands website is ideaal om meubels te verkopen, maar ook zeker om ze te kopen. Het voordeel is dat je altijd goed over de prijs kunt onderhandelen. Houd zeker Marktplaats goed in de gaten. Zorg er ook voor dat je meldingen aan staan wanneer er weer nieuwe meubelen bij jou in de buurt worden aangeboden. Zo ben je altijd de eerste als er iets leuks te vinden is.
Naast Marktplaats zijn er ook tal van Facebook groepen waar je tweedehands meubelen op de kop kunt tikken. Vrijwel iedere stad heeft zo’n pagina. Het enige wat je hoeft te doen, is lid worden van de pagina en regelmatig een kijkje nemen of er interessante koopjes op staan. Ook kringloopwinkels en tweedehands winkels doen het nog altijd goed. Ga regelmatig langs om te kijken of ze iets moois hebben staan.
4. Gebruik je sociale netwerk
Tegenwoordig hebben veel mensen een breed online netwerk. Denk aan Facebook, Twitter en Instagram. Als je op zoek bent naar goedkope meubels, kan je perfect gebruik maken van deze media. Plaats op al je accounts een oproepje of mensen nog een oude bank, bed of tafel hebben, of wat je ook zoekt. Je zal versteld staan hoeveel overbodige spullen mensen nog op hun zolder hebben staan. Omdat deze mensen al in je netwerk zitten, zullen ze waarschijnlijk ook geen schandalig hoge prijzen vragen.
5. Goedkoop is duurkoop
In sommige gevallen kan het goedkoper zijn om een duurder meubelstuk te kopen. In eerste instantie klinkt dit niet logisch, maar toch is het zo. Een voorbeeldje: stel dat je een nieuw, goedkoop bed koopt. Na een tijdje begint de boel te kraken of breekt de lattenbodem in stukken. Op dat moment zit jij met de gebakken peren: je hebt geld uitgegeven aan een bed dat je maar kort hebt kunnen gebruiken.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je meubelen van goede kwaliteit koopt. Wees gerust: ook tweedehands meubels kunnen van goede kwaliteit zijn. Controleer het meubel gewoon goed op eventuele mankementen. Dit kunnen vreemde geluiden zijn, instabiliteit, deuken, krassen enzoverder.
6. Houd kortingen in de gaten
Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om kortingen in de gaten te houden. De concurrentie tussen woonwinkels in Nederland is enorm, waardoor er flink wordt gestunt met prijzen. Niet leuk voor de aanbieders, maar wel voor jou als consument. Lees dus zoveel mogelijk (online) folders van Nederlandse woonwinkels goed door, en wie weet zit er een fantastische aanbieding voor jou tussen. Heb je iets leuks gezien? Wacht dan niet te lang want deze aanbiedingen zijn dikwijls ontzettend populair.
Om nog meer geld te besparen, kan je aan de verkoper vragen of je het showroommodel mag kopen aan het eind van de kortingsperiode. Op die manier kan je nog meer geld besparen op meubels!