Read Time:2 Minute, 38 Second

Als je op zoek gaat naar een nieuwe parasol, ontdek je al snel hoeveel keus er eigenlijk is. Er zijn heel veel verschillende soorten, elk met eigen voor- en nadelen. Het is dan best lastig om uit te zoeken welke parasol het best bij jou past. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Deze 6 tips helpen je bij het kiezen van de juiste parasol!

1. Zoek naar aanbiedingen

Parasols – en vooral goede parasols – kunnen flink prijzig zijn. Check daarom altijd even de parasol aanbiedingen om uit te zoeken of je favoriete parasol toevallig in de aanbieding is. Dat scheelt je heel wat geld en het kost je nauwelijks moeite!

2. Hangende parasol of staande parasol?

Het verschil tussen een hangende en een staande parasol zit hem vooral in de plaats waar de voet staat. Bij een staande parasol staat de voet recht onder de parasol. Een hangende parasol (ook wel zweefparasol genoemd) hangt aan een grote boog, waarvan de voet aan de zijkant staat. Daardoor kun je de voet van de parasol naast je terras zetten, terwijl de parasol er recht boven hangt.

3. Het juiste formaat

Kies een formaat dat past bij jouw voorkeur, maar dat ook past in de tuin. Heb je een kleine tuin, dan is een grote parasol snel teveel. Let er ook op hoeveel zon er in de tuin komt. Laat je niet verleiden door de reclames dat groter altijd beter is. Soms is een kleinere parasol veel mooier en smaakvoller dan een (te) grote parasol. Op een balkon kun je kiezen voor een speciale balkonparasol.

4. Is de parasol kantelbaar?

Sommige mensen vinden het heel prettig als de parasol een beetje gekanteld kan worden. Daardoor hoef je de parasol minder vaak te verplaatsen als de zon draait. Dit staat bij vrijwel enkele winkel en webshop duidelijk aangegeven. Kijk ook even hoe het mechaniek werkt.

5. De parasol in hoogte verstellen

Er zijn verschillende mechanieken waarmee je een parasol kunt verstellen. De ene parasol is handig, de andere is een crime om te verstellen. Check dit dus goed van tevoren. Ga desnoods naar de winkel of bouwmarkt en probeer het systeem zelf. Het is nu eenmaal handiger om je parasol iets hoger af te stellen dan om je hele loungebank te verslepen.

6. Controleer de reviews

Zelfs als in de gegevens van de parasol staat dat hij kantelbaar of in hoogte verstelbaar is, is het belangrijk om in de reviews te controleren of dit ook klopt. Veel Nederlanders checken vaak reviews voordat ze een product kopen. Daarmee worden veel miskopen en teleurstellingen voorkomen. Geloof niet alles wat je leest, maar als een product slecht is zie je dat al snel aan het grote aantal slechte reviews.

Ben jij er ondertussen al uit welke parasol het beste bij jou past? Dan moet je nog een ding doen: de kleur kiezen. Deze hangt vooral af van je tuin en van je eigen voorkeur. Ben je bijvoorbeeld gek op felle kleuren? Dan is een fuchsia parasol misschien net iets voor jou. En heb je liever wat neutralere kleuren in de tuin, dan zijn er genoeg grijze, witte en zwarte parasols te vinden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
teak hoek loungeset Previous post Bijzondere teak loungesets voor buiten
Next post 5 tips voor het kiezen van raamdecoratie