Read Time:1 Minute, 48 Second

Wanneer het moment is aangebroken om te gaan kijken naar een nieuwe CV ketel zijn er diverse zaken waar je mee rekening moet houden. Er zijn diverse merken en typen op de markt, hier vind je 6 tips om de juiste CV te vinden.

Grootte

Er zijn CV ketels in diverse maten beschikbaar. In een zolderruimte zal het qua formaat niet erg veel uitmaken wat je plaatst, heb je echter te maken met bijvoorbeeld kleinere ruimtes zoals een keukenkast waar de CV wordt geplaatst, dan is het juiste formaat cruciaal. Met name de zuinigere CV ketels met CW klasse 3 of 4 zullen hier beter passen.

Rendement

Er zijn diverse soorten CV ketels beschikbaar met elk hun eigen zuinigheid. Denk hierbij aan de VR en HR Ketels, waarbij vooral de HR ketel het meestgekozen type is in huishoudens. Uiteraard betaal je voor de meest zuinige ketels een hoger aanschafbedrag. Daarbij loopt het rendement al snel op tot 108%.

Comfort

Bij de keuze van een CV ketel kan je kiezen voor verschillende CW klasses. Deze CV ketels hebben meer vermogen waardoor je meer comfort in huis haalt. Dit zorgt ervoor dat je onder een hogere waterdruk bijvoorbeeld een stortdouche kunt gebruiken. De CW3 klasse is het zuinigst, maar heeft een lagere waterdruk waardoor je deze stortdouches niet kunt gebruiken. Ook kan het gebruik van warmwater bij meerdere kranen meewegen voor de keuze.

Warmtepomp

Een van de laatste CV ketels die je vindt is een hybride vorm (UHR ketel) waarbij ook gebruik gemaakt wordt van een warmtepomp. Hierbij wordt gas hergebruikt en wordt er energie bespaart.

WKK

Nog een mooie manier van energiebesparing is het gebruik van een WKK (Warmtekrachtkoppeling), deze zorgt voor opwekking van electriciteit wanneer er warmte in het systeem loopt. Wanneer je geen stroom verbruikt wordt dit wordt teruggeleverd aan de leverancier, een efficiënt systeem dus.

Merkkeuze

Er zijn vele merken CV ketels op de markt. Omdat de technieken vergevorderd zijn en CV ketels niet heel snel kapot gaan, kan je een keuze maken uit een breed assortiment. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zuinige Atag A-serie ketels. Voor een mooie prijs heb je een goede ketel in huis!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Maak van de winter een gezellig en warm feest!
Next post Verbouwen met een persoonlijke lening of je hypotheek? De voor- en nadelen