Read Time:2 Minute, 45 Second

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van elke woning. Toch wordt vaak onderschat hoe groot de rol van dergelijke decoratie precies is bij het verkrijgen van een mooi, gezellig interieur.

Natuurlijk is het kiezen van goede raamdecoratie een heuse opdracht, zeker als je op details let en het beste uit je inrichting wil halen. Het onderstaande overzicht geeft je dan ook enkele handige tips die je bij deze zoektocht kunnen helpen, zodat je raamdecoratie zowel op het vlak van uitstraling als gebruiksgemak aan al je verwachtingen voldoet!

5 tips om de juiste raamdecoratie te kiezen

Raamdecoratie wordt vaak gezien als een extraatje, en niet essentieel onderdeel van de inrichting van een woning. Toch is het de moeite waard om de er genoeg tijd en aandacht aan te besteden. Dat kan als je de volgende tips gebruikt bij je zoektocht!

1. Ga vooral voor praktisch

Hoewel raamdecoratie een vorm van decoratie is, is het nog altijd belangrijk dat het gebruiksvriendelijk is. Veel verschillende soorten decoratie, zoals houten jaloezieën of rolgordijnen, zijn een combinatie van praktisch en stijlvol – en zijn dan ook goede opties. Het belangrijkste is dat je je bij de zoektocht naar goede decoratie vooral richt op hoe eenvoudig het te gebruiken is en dat stijl en uitstraling op de tweede plaats komen. Idealiter is natuurlijk dat je een optie vindt die op beide vlakken aan de verwachtingen voldoet, maar praktisch nut is toch wel een prioriteit!

2. ..Maar let ook op de stijl!

Dat gezegd zijnde is het natuurlijk ook van belang dat de raamdecoratie een beetje bij de inrichting past. Zodra je zeker weet dat een bepaald merk of model kwaliteit garandeert en eenvoudig te gebruiken is, kan je meer aandacht gaan besteden aan de uitstraling ervan. Ga op zoek naar een model dat qua kleur bij de ruimte pas, en in zowat dezelfde stijl komt.

3. Bepaal je budget op voorhand

Ook is het van belang dat je op de prijs van de raamdecoratie let. Er bestaan heel wat verschillende modellen in uiteenlopende prijscategorieën, afhankelijk van de kwaliteit die ze bieden, het merk, enzovoort. De prijs is vaak een van de factoren die mensen doet twijfelen over een aankoop, of ze juist heel zeker maakt over een bepaald model. Bepaald op voorhand hoeveel je wil uitgeven aan je raamdecoratie, zodat kiezen uiteindelijk eenvoudiger wordt.

4. Vraag advies bij een speciaalzaak of expert

Een andere manier om meer te halen uit je raamdecoratie is door advies in te winnen bij een specialist of winkel. Vaak is het aanbod aan mogelijkheden zo overweldigend dat je het bos niet meer door de bomen kunt zien. In dat geval is gedegen advies en de kennis van een expert zeker welkom.

Welke modellen passen bij een moderne of landelijke stijl, en welke types dan specifiek bij jouw interieur? Welke kleur neem je het best? Ga je beter voor rolgordijnen of houten jaloezieën? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

5. Experimenteer

Ten slotte is het natuurlijk nog altijd een kwestie van zelf uit te maken welke modellen bij je interieur passen. Zo kan je op zoek gaan naar verschillende kleurcombinaties, deze opschrijven en dan in de winkel op basis daarvan zoeken naar goede gordijnen of andere raamdecoratie. Ook loont het de moeite om te kijken welke merken perfect zijn voor jouw stijl!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6 tips voor het kiezen van de juiste parasol
Next post Bijzondere design kroonluchters