Read Time:2 Minute, 0 Second

Op zoek naar een nieuwe vloer, maar geen flauw idee waar je voor moet kiezen? Een gietvloer, parket, of misschien toch maar een stuk vloerbedekking? De keuze is vaak niet gemakkelijk. Met deze tips wordt het kiezen van de juiste vloer een stuk gemakkelijker.

 1. Bekijk de mogelijkheden
  Ga niet direct op keuzes over. Neem eerst even de tijd om alle mogelijkheden grondig te onderzoeken. Doe wat inspiratie op via websites van specialisten zoals bijvoorbeeld Floorhouse.be en bekijk alle mogelijkheden. Zo kun je vast een beeld vormen van de mogelijkheden en waarschijnlijk direct een aantal opties afstrepen.

 2. Neem de ruimte mee in overweging
  De uiteindelijke keuze van de soort vloer hangt in het beginsel al af van de ruimte waar je een vloer voor zoekt. Zo is vloerbedekking misschien heerlijk voor de slaapkamer, maar in de keuken is het allesbehalve functioneel. Houd ook zaken als mogelijk vocht in het achterhoofd. In keuken of badkamer kan namelijk nogal wat vocht vrijkomen. Sommige vloeren zijn hier minder goed tegen bestand dan andere.

 3. Wat zijn de woonomstandigheden?
  Woon je alleen? Dan hoef je waarschijnlijk minder schoon te maken dan wanneer je met een gezin woont. Een huishouden met kleine kinderen en huisdieren maakt namelijk andere afwegingen dan een alleenwonende. Welke schoonmaak mogelijkheden heb je nodig? Met kinderen en dieren in de woning is een vloerkleed waarschijnlijk minder functioneel dan een strak laminaat of een gietvloer.

 4. Ruimtelijke effecten
  Zoek je een vloer voor een kleine ruimte? Dan is heb je een ander soort vloer nodig dan voor een grote, kale ruimte. Een vloer kan behoorlijk veel effect hebben op de ruimtelijke ervaring. Zo kan een lichte, gladde vloer een ruimte groter laten lijken dan deze is. Ideaal voor een kleine hal bijvoorbeeld. In het geval van een grote ruimte kan een donkere vloer juist voor meer sfeer zorgen. Een eikenhouten vloer in een grote, open woonkamer kan bijvoorbeeld ongelooflijk aangenaam zijn. Dezelfde vloer in een kleine, donkere hal kan het juist weer benauwend laten lijken.

 5. Interieurstijl
  Heb je een specifieke interieurstijl in je woning? Dan is het verstandig je vloer hier op aan te passen. Een industriële woning ziet er namelijk beter uit met een betonvloer, dan met een eikenhouten laminaat. Dat eikenhouten laminaat past wel weer perfect in een moderne of landelijke woonstijl. Houd ook rekening met kleuren van bijvoorbeeld muren en accessoires. Zorg ervoor dat alles mooi op elkaar aansluit.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sierlijke industriële tafellampen
Next post In de spotlight; meubelmerk Mioni