Read Time:2 Minute, 52 Second

Ben je op zoek naar slaapkamer inspiratie en houd je enerzijds van kleur maar heb je ook veel met wit? Dan is de bohemian stijl misschien wel wat voor jou. De bohemian stijl bevat veel kleurrijke prints en patronen en er wordt uitbundig gebruik gemaakt van kleur. Anderzijds is er veel wit en natuurlijke tinten te vinden in de bohemian stijl. De bohemian stijl kan erg persoonlijk gemaakt worden en heeft een hele relaxte sfeer. Hieronder geven we je vijf tips hoe je je slaapkamer inricht volgens de bohemian stijl.

Tip 1 Licht staat aan de basis

Voor een bohemian slaapkamer is het belangrijk om een rustige basis te hebben. Als de basis licht is kun je met kleur gaan spelen bij accessoires en decoratie. Bij de bohemian stijl horen ook verschillende prints en materialen. Dit maakt de stijl al erg druk. De slaapkamer is een plek om rust te hebben, hierom is het belangrijk dat de basis rustig is. Ben je gek op wit? Bekijk dan ons blog witte slaapkamer inrichten.

Tip 2 Kleur

Bij de bohemian stijl wordt veel gebruik gemaakt van kleur. Denk aan warme kleuren zoals rood, oranje, donker roze en oker geel. Zoals al vernoemd moet de basis rustig zijn dus kies twee basiskleuren die je het meest gaat gebruiken, hiernaast kun je spelen met verschillende accenten. Bij de bohemian stijl kunnen allerlei soorten kleuren, patronen en materialen gecombineerd worden. Alles mixt en matcht. Het is niet verplicht om veel kleur toe te voegen in de bohemian stijl, daarentegen maakt dit je slaapkamer wel levendig. Wil je ook kleur gebruiken in je woonkamer? Bekijk dan ons blog een warme woonkamer inrichting.

Tip 3 Nieuw en oud

Bij de bohemian stijl kan nieuw met oud worden gecombineerd. Denk aan nieuwe en oude meubels of accessoires en vergeet vintage niet. Laat de vintage producten zoals ze zijn en knap ze vooral niet op. Door het gebruik van vintage krijgt je interieur een sterke identiteit. De nieuwe producten geven er dan weer een leuke twist aan. Het gaat om de juiste combinatie van nieuw en oud.

Tip 4 Lampen

Bij de bohemian stijl kun je goed spelen met lampen. Lampen kunnen een unieke uitstraling geven aan je slaapkamer. Daarnaast kan het gebruik van lampen je slaapkamer romantisch maken of juist erg speels. Marokkaanse lampen passen perfect bij de bohemian stijl. Deze lampen zijn in alle kleuren en vormen te vinden. De lampen kunnen staan, maar je hebt natuurlijk ook hangende lampen. Om de lampen zo goed en nauwkeurig mogelijk op te hangen kun je gebruik maken van de Makita combiset. Het ophangen van een lamp is nog nooit zo makkelijk geweest.  De lampen maken een statement en geven subtiel licht in welke kleur je maar wilt. De lampen creëren de perfecte bohemian sfeer.

Tip 5 Planten

In een bohemian slaapkamer horen veel planten en veel groen.  In de bohemian stijl heb je nooit te veel planten, je kunt zelfs denken aan een jungle effect. Combineer verschillende soorten planten met elkaar voor een leuk effect. Denk aan planten zoals cactussen, palmen of zelfs een kamerboom. Het kan zo subtiel of heftig als je maar wilt.

Tip: De juiste kunst maakt je bohemian slaapkamer af. Bekijk voor het gebruik van kunst het blog kunst in je interieur verwerken.

Hopelijk heb je door deze tips inspiratie gekregen om je slaapkamer volgens de bohemian stijl te gaan inrichten. Alvast veel plezier en succes met inrichten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Upgrade je slaapkamer met fraaie nachtkastjes
Next post Tips bij het creëren van een warme sfeervolle woonkamer