Read Time:2 Minute, 21 Second

De wensen die we hebben voor de slaapkamer verschillen per seizoen. In de winter wil je het liefst een knusse, warme slaapkamer. Maar in de zomer is het fijn om juist een frissere en koele stijl te hanteren. Gelukkig hoef je niet elk seizoen je slaapkamer te schilderen om de juiste sfeer te bereiken. Dit zijn 5 tips voor het inrichten van een zomerse slaapkamer.

1.Goed beddengoed

Het bed is de eyecatcher van de slaapkamer. Dit is het eerste dat echt opvalt en dus moet het ook netjes zijn. Je kunt al veel aan de sfeer veranderen door de juiste dekbedhoes te kiezen. Ga voor lichte, zomerse kleuren. Vermijd warme kleuren zoals dieprood, donkerblauw en aardetinten. Ga voor een licht en zomers dekbed, waardoor je het niet te warm krijgt als je gaat slapen.

zomerse slaapkamer

2. Lichte gordijnen

Als je ’s zomers goed wilt slapen, zijn verduisterende gordijnen praktisch. Dat betekent echter niet dat het automatisch donkere gordijnen zijn. Ga juist in de zomer voor lichte gordijnen met een vrolijk patroon. Je kunt achter het gordijn een verduisterende laag (laten) maken, waardoor het ’s avonds donker genoeg is. Overdag heb je een lichte en zomerse slaapkamer.

3. Houd het netjes

landelijke slaapkamer accessoires

Een tikje rommelig is in de winter soms prima omdat het een wat warmere en gezelligere sfeer geeft. In de zomer is dit echter not done, want dan maakt het de slaapkamer voller en warmer. Ruim dus alles keurig op en berg spullen weg. Hiervoor kun je bijvoorbeeld mooie witte opbergmanden gebruiken, die ook weer lichtheid geven.

4. Planten in de slaapkamer

Planten zijn zowel in de zomer als in de winter een must in elke slaapkamer. Ze zorgen ervoor dat het gezellig en fris is. Het is ook goed voor de luchtkwaliteit! In de zomer geven planten een frisse indruk, waardoor de slaapkamer er nog beter uitziet. Zeker als je de planten in een gezellige pot of mand zet. Je vindt veel mooie bloempotten en andere decoraties voor de slaapkamer op Sweet living Shop.

5. Ga voor kleur

Veel mensen denken dat effen wit zorgt voor een lichte en zomerse uitstraling. Op zich is dat waar, maar het mooiste resultaat haal je als je kiest voor een combinatie van wit met enkele kleuren. Ga voor typisch zomerse kleuren, zoals hard roze of helder blauw. Ga liever niet voor pasteltinten, omdat die weer meer warmte laten zien.

zomerse kleuren slaapkamer

Je kunt je slaapkamer op veel manieren klaarmaken voor de zomer. Het is het mooist als je dat kunt doen met losse elementen. Door bijvoorbeeld de gordijnen en het beddengoed te veranderen, kom je al een heel eind. Je zult zien dat de sfeer in de slaapkamer totaal anders wordt als je dit doet. Door verder te spelen met kleuren en decoraties, tover je de slaapkamer om van een warme winterslaapkamer naar een koele zomerslaapkamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonwinkels in haarlem Previous post 6 leuke woonwinkels in Haarlem
Next post 7 tips voor een brandveilige kerstboom