Read Time:1 Minute, 47 Second

Je slaapkamer (opnieuw) inrichten? Het kan vaak voor een verbeterde sfeer zorgen met een stijl die je helemaal voor ogen hebt. Maar hoe en wat pak je in de slaapkamer aan om het die uitstraling van gezelligheid te geven? Hier vind je 5 belangrijke zaken waar je aan kunt denken.

Ontwerp de kamer

Het kan moeilijk zijn om een beeld voor je te zien zonder een daadwerkelijk ontwerp.  Doe inspiratie op via woonwinkel Woonenzo.nl en bekijk de meubels die jij graag zou willen. Maak vervolgens een ontwerp in een programma (deze zijn vaak gratis te downloaden) en teken hierbij jouw ideeën tot in detail uit. Zo heb je een beter idee of alles wel gaat passen en kan je makkelijk schuiven met diverse meubels en accessoires om zo tot een leuk alternatief idee te komen.

Gebruik de hoogte

Om meer ruimte te maken in je kamer kan je je kasten indelen in de hoogte. In een hoge kast kan je ook genoeg spullen kwijt waardoor je meer ruimte in de breedte overhoud om weer iets anders leuks te plaatsen waar anders geen plek voor was. Ook kan je diverse leuke planken ophangen waar je spullen op kunt zetten. Het geeft een speels effect en je kunt er makkelijk bij.

Minder is beter

Om je slaapkamer overzichtelijk te houden doe je er goed aan om niet teveel spullen en accessoires te plaatsen. Des te minder je plaatst, des te meer deze spullen zullen opvallen. Het geeft ook jou meer rust als de kamer niet bezaaid is met allerlei prullaria.

Gebruik de schuine hoeken

Wanneer je te maken hebt met een schuin dak (bijvoorbeeld op zolder) dan kan je deze plekken gebruiken om je spullen op te slaan. Maak daarbij een mooie scheidingswand waardoor je niet allerlei spullen in het zicht hebt. Zo kan je makkelijk pakken wat je nodig hebt en hou je ruimte over.

Kies de stijl en kleuren

Kies een interieurstijl en de bijbehorende kleuren om zo jouw smaak helemaal terug te laten komen. Houd wel rekening met het feit dat donkere kleuren de kamer kleiner maken en lichte kleuren voor een ruimtelijker effect zorgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Maak een echte wintertuin!
Next post Kamerverhuur: waar moet je je aan houden?