Read Time:2 Minute, 34 Second

Je bent eigenaar van een nieuwe woning en staat op het punt om te verhuizen. Of deze woning nu groter of kleiner is, er zijn altijd spullen die op de verhuisdag meegaan naar je nieuwe woning. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat de verhuisdag snel en succesvol verloopt.    

 

  • Zoek hulp bij familie en vrienden

 

Om een verhuizing snel te laten verlopen, is het slim om aan een aantal familieleden of vrienden te vragen of ze bereid zijn om mee te helpen bij de verhuizing. Hoe meer mensen er namelijk meehelpen, hoe sneller de verhuiswagen in- en uitgeladen is. Zorg er wel voor dat er maximaal 10 personen mee helpen tijdens de verhuisdag. Zo houd je makkelijk het overzicht en voorkom je dat iedereen elkaar in de weg gaat lopen.

 

  • Maak een gestructureerde planning

 

Een van de belangrijkste verhuistips is het maken van een goede planning. Door deze planning voor de verhuisdag te maken weet iedereen wat zijn of haar taak is. Zo ontstaan er geen misverstanden over de werkzaamheden en kan iedereen snel en efficiënt zijn taken uitvoeren. Zorg dat je familie en vrienden deze planning voor de verhuisdag in handen hebben, zodat de werkzaamheden op de verhuisdag zelf meteen van start kunnen gaan.   

 

  • Voer opmetingen uit

 

Deze tip wordt meestal vergeten en leidt daarom ontzettend vaak tot vertraging en onvoorziene kosten. Het is belangrijk om opmetingen uit te voeren bij je nieuwe woning. Je wilt namelijk graag weten of de inboedel wel door het gat van de deur past. Beschik je over een woning met meerdere verdiepingen? Meet dan ook het trappengat op zodat je zeker weet dat het matras en de wasmachine via het trappengat naar boven kunnen. Voer de opmetingen minimaal 2 weken van tevoren uit. Is het trappengat te klein? Je hebt nu nog tijd om een verhuislift te huren. Zo worden jouw zware spullen gemakkelijk naar een hoger gelegen verdieping getransporteerd.

 

  • Maak gebruik van hulpmiddelen

 

Er zijn een aantal geschikte hulpmiddelen die van toegevoegde waarde zijn bij een verhuizing. Schakel je een verhuisbedrijf in voor je verhuizing? Het verhuisbedrijf beschikt over al deze hulpmiddelen. Zo gebruikt een verhuisbedrijf steekkarretjes. Deze karretjes worden gebruikt om dozen of andere zware inboedel naar de verhuiswagen te brengen. Ook maken verhuisbedrijven gebruik van speciale banden om zware inboedel mee te tillen. Door het gebruik van deze banden verdeelt het gewicht zich over de gehele torso en krijg je minder snel last van een pijnlijke rug.

 

  • Draag zorg voor zware en speciale inboedel

 

Lichte dozen zijn makkelijk te verhuizen. Zware of speciale inboedel hebben extra zorg nodig zodat ook deze uiteindelijk zonder schade op hun nieuwe plek staan. Ontdooi je vriezer minimaal de dag voordat je gaat verhuizen en zet de trommel van de wasmachine vast met de trommelbeveiliging. Beschik je over speciale inboedel zoals een piano? Een piano verhuizen doe je niet zomaar. Schakel daarom een verhuisbedrijf in zodat de huidige klanken van de piano niet verloren gaan.

Bronnen: https://nl.pinterest.com/pin/432064157991355963/

https://nl.pinterest.com/pin/554927985316902703/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspiratie: glasschilderijen voor een stijlvol interieur
Next post Geometrische vormen in het interieur