Read Time:2 Minute, 1 Second

Het kopen van een nieuwe brievenbus is hartstikke leuk. Het is namelijk een van die aankopen die je niet al teveel geld kost, maar je wel ongelooflijk veel op kan leveren. Maar een brievenbus kopen kan een intensieve aangelegenheid zijn; intensiever dan je misschien wel zou denken. Doe hier wat ideeen op voordat je op de uiteindelijke koop overgaat.

1. Kleur bepalen

Welke kleur mag de brievenbus zijn? Wil je dat de kleuren lekker samen vallen met de kleuren in je voortuin of de kleuren van je voorgevel, of wil je dat de kleuren perfect aansluiten bij jouw interieur? Probeer ook zoveel mogelijk buiten de lijntjes te denken: een knalgele brievenbus kan de voorgevel van je woning ongelooflijk veel uitstraling geven.

2. Stijl en uitstraling

De brievenbus mag ook gerust bij de stijl en uitstraling van je woning passen. Heb je jouw woning gebaseerd op specifieke concepten? Pas je brievenbus hier dan op aan. Heb je bijvoorbeeld een eco-woning? Pas dan ook je brievenbus binnen dit concept. Deze brievenbus zal zoveel mogelijk tocht moeten weren om te voldoen aan de randvoorwaarden van een eco-woning. Hetzelfde geldt voor speciale kleurenthema’s of een heel specifieke interieurstijl: een kleurenthema begint natuurlijk bij de voordeur!

3. Functionaliteiten

Ook zeker niet onbelangrijk zijn de functionaliteiten van de brievenbus. Moet de brievenbus bijvoorbeeld pakketjes kunnen ontvangen, dan kun je beter kiezen voor een losse pakketbus in de voortuin. Gaat het alleen om enveloppen? Dan is een simpele standaard brievenbus in de voordeur helemaal prima.

4. Lekker gek?

Een brievenbus kopen hoeft helemaal niet saai te zijn. Er zijn honderden leuke modellen en prachtige kleuren te vinden; je moet er alleen wel wat moeite voor doen. Maak jouw brievenbus een waar statement dat je onderscheidt van alle woningen in de straat. Ook erg handig om nieuwe bezoekers jouw woning makkelijk te laten vinden: “het huis met de knalgele brievenbus” is makkelijk te vinden.

5. Doe inspiratie op

Neem even de tijd om online wat inspiratie op te doen. Zoek bijvoorbeeld naar toffe creaties in de DIY hoek, of maak een leuk moodboard met geweldig sfeervolle voorgevels. Door vooraf wat inspiratie op te doen weet je welke mogelijkheden er allemaal zijn, en hoe gek, of normaal, die brievenbus kan zijn. Maak er een feestje van! Het kiezen van een brievenbus hoeft namelijk helemaal niet saai of standaard te zijn: doe wat inspiratie op en eindig gewoon lekker gek!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 3 redenen waarom het geen kwaad kan om nu al over een traplift na te denken
Woonwinkels in Delft Next post 6 Leukste woonwinkels in Delft