Read Time:2 Minute, 35 Second

Veel mensen investeren wel in het interieur van hun huis, maar doen eigenlijk minder met de buitenkant van hun woning. Toch is dit zeker aan te raden, want de buitenkant van je woning bepaalt de eerste indruk die jouw huis achterlaat bij voorbijgangers en gasten. Wil jij de buitenkant van je huis een frisse look geven? Hieronder geven we 5 handige tips hoe je dit kunt realiseren.

Schilder de kozijnen

Zien de kozijnen er netjes uit, dan ziet de hele gevel er al snel goed uit. Door je kozijnen eens in de paar jaar een nieuw laagje verf te geven, blijven je kozijnen er netjes uit zien. Bijkomend voordeel: door goed onderhoud gaan je kozijnen veel langer mee, wat betekent dat je minder snel in nieuwe kozijnen hoeft te investeren.

Laat je gevel reinigen

Door de jaren heen kan de gevel van je huis flink vies worden. Er zit groene aanslag op, er komen andere vreemde vlekken op de gevel of er zit zelfs graffiti op de gevel van je huis. Door de gevel van je woning te laten reinigen, krijgt de buitenkant van je huis weer een frisse look. Je kunt je gevel zelf reinigen, maar bij het inhuren van een expert voor het zandstralen van je gevel heb je toch het beste resultaat.

Schaf een nieuwe voordeur aan

De voordeur bepaalt niet alleen de uitstraling van de gevel van jouw huis, maar is ook de deur die jij gebruikt om je gasten te ontvangen. Is je voordeur ‘uit de mode’, ziet de deur er niet meer mooi uit of is het ontwerp van de deur simpelweg verouderd, dan kun je in een nieuwe voordeur investeren. Kun je nergens een voordeur vinden die aan jouw eisen voldoet en echt bij jouw huis past? Dan kun je ook een buitendeur op maat laten maken. Een buitendeur op maat kan geheel volgens jouw eisen en verwachtingen ontworpen en geproduceerd worden, zodat de deur echt bij jou en je huis past. Hierbij heb je zelf in de hand of je kiest voor houten, aluminium of kunststof buitendeuren. Bepaal zelf ook de kleur, de stijl en het deurbeslag.  Met een deur op maat heb je een unieke deur hebt die je niet snel ergens anders zult zien.

Leg een mooie voortuin aan

Veel mensen laten hun voortuin een beetje verwilderen, maar in feite bepaalt ook de voortuin welke indruk jouw huis bij voorbijgangers en gasten achterlaat. Leg een mooie voortuin aan om de uitstraling van je huis te verbeteren en onderhoud deze tuin goed, zodat de uitstraling van je gevel vele jaren goed blijft. Het verwijderen van onkruid en mos tussen de tegels en een keer met een hogedrukreiniger over de tegels in de voortuin kan ook al snel wonderen doen.

Was de ramen regelmatig

Tot slot kun je de buitenkant van je woning een frisse look geven door de ramen aan de voorkant van je huis regelmatig te wassen. De ramen op de benedenverdieping kun je zelf onder handen nemen en voor het wassen van de ramen op de eerste en eventueel tweede verdieping kun je een ramenwasser inschakelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een stoere woonkamer inrichten
Next post Sieradendoos kopen? 4 tips!