Read Time:1 Minute, 48 Second

Je kent het vast wel: je wilt de ruimte in je woonkamer zo optimaal mogelijk benutten maar nog wel je kont kunnen keren zonder alles om ver te stoten. Kortom, hoe zorg je voor een ruimtelijke woonkamer waar je optimaal kunt genieten? Met deze vier tips geven je graag een zetje in de goede richting.

1# Geef de wanden een lichte kleur

De basis van een ruimtelijke woonkamer zijn muren met een lichte kleur. Zo vormen pasteltinten een ideale uitgangsbasis om jouw woonkamer er groter uit te laten zien. Wellicht zijn zachtblauw en mintgroen niet direct de kleuren waar aan je denkt bij het sauzen van je muren. Het onderstaande voorbeeld laat echter zien dat het wel degelijk kan.  

2# Kies voor de juiste vloer

Hebben de wanden een mooie ruimtelijke kleur gekregen. Dan kun je je vervolgens uitleven met het kiezen van de juiste vloer voor een ruimtelijke woonkamer. Is je woonkamer niet zo groot? Dan is het verstandig om voor laminaat met smalle planken te kiezen. Hierdoor oogt de ruimte een stuk groter dan wanneer je voor een brede variant planken gaat. Kijk maar eens naar onderstaande foto.  

3# Hang spiegels aan de wand

Zijn je muren voorzien van een ruimtelijk kleurtje en is het laminaat gelegd. Dan is het wellicht een idee om te kiezen voor een grote spiegel aan de wand. Wil je het echt goed aanpakken? Dan is een spiegelwand, zoals hieronder te zien is, een goede manier om je woonkamer groter te doen ogen.

#4 Breng meer licht naar binnen via een glazen wand

Tot slot kun zorgt meer licht in je woonkamer voor een ruimtelijker effect. Hoe kan je dat beter doen dan door het plaatsen van een glazen wand. De glaslatten en de vakken waardoor onderstaande glazen wand is opgebouwd zorgen voor een chique uitstraling. Je verbindt op deze manier twee ruimtes in huis met elkaar en brengt het zonnetje in huis. Nu is het alleen nog maar genieten geblazen in je ruimtelijke woonkamer.   

Bronnen afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/51017408257536038/

https://nl.pinterest.com/pin/414964553156253125/

https://nl.pinterest.com/pin/571394271462987974/

https://nl.pinterest.com/pin/262968065721410161/

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Innovatieve karpetten uit Barcelona: Nanimarquina
Next post Een nieuw huis bouwen