Read Time:2 Minute, 1 Second

Ga je binnenkort nieuwe plinten kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Als de laminaat vloer eenmaal gelegd is zijn plinten natuurlijk erg belangrijk om de look helemaal compleet te maken. Maar welke plinten zijn nu geschikt voor welke ruimte en wat voor soort plinten moet je eigenlijk gebruiken? Met deze tips wordt het kopen van nieuwe plinten net een stukje gemakkelijker.

 1. Soort plinten
  Je hebt verschillende soorten plinten die tot verschillende eindresultaten leiden.
  Plakplinten worden ook wel platte plinten of afwerkplinten genoemd. De plakplint is ideaal wanneer je voldoende ruimte hebt tussen de randen van de vloer en de muur. De plakplint dekt deze ruimte namelijk helemaal af en geeft het laminaat de ruimte om te krimpen. De plinten zijn rond aan de voorkant en scherp aan de achterkant, op deze manier kun je de achterkant van de plint gemakkelijk tegen de muur aan zetten. Het makkelijk is dat deze plakplinten erg gemakkelijk te installeren zijn en ook gemakkelijk op maat gemaakt kunnen worden.
  -Overzetplinten zijn net een stukje hoger dan de plak plinten voor laminaat. Deze plinten kunnen ook gemakkelijk gebruikt worden voor het verbergen van snoeren of stekkers. De bestaande plint hoeft niet gesloopt te worden – deze plint zet je gewoon over de oude plinten heen.
  – Muurplinten worden ook wel MDF plinten genoemd. De muurplinten maken de uitstraling van een laminaatvloer compleet en hoeven ook niet overgeschilderd te worden.
 2. Denk aan de interieurstijl
  De hoge plank plinten zorgen voor een stijlvolle afwerking die ongelooflijk goed thuis past in een klassieke of juist een industriële interieurstijl. Terwijl de muurplinten weer beter passen bij een landelijke uitstraling. Houd bij het kiezen van de plinten voor jouw woning dan ook de interieur stijl zeker in de gaten.
 3. Verven of niet verven
  Net als muren, kunnen ook plinten over het algemeen gewoon geverfd worden. Hierbij kun je er dus voor kiezen om ze te voorzien van een nieuwe laag verf om de woning een eigen uitstraling te geven. Ben je niet van plan om je plinten te verven? Neem dan ook dit mee in de uiteindelijke keuze – sommige plinten kunnen namelijk altijd nog wel een likje verf gebruiken.
 4. Wensen en behoeften
  Aan welke wensen en behoeften moeten de plinten uiteindelijk voldoen? Wil je snoeren wegwerken, dan is een overzetplint erg gemakkelijk. Wil je juist de uitstraling van de laminaatvloer verlengen, dan is een MDF plint een betere keuze.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een overzicht van bijzonder mooie schommelstoelen
woonwinkels in breda Next post 6 leuke woonwinkels in Breda