Read Time:3 Minute, 43 Second

Het opnieuw inrichten van je woning is natuurlijk een hartstikke leuke klus om te verrichten. Maar er komt wel de nodige inspanning en handigheid bij kijken, zeker als het gaat om het financieren ervan. Geld kun je maar op één moment besteden en wil je daarom goed doen wanneer je voor een nieuwe huisstijl gaat. Probeer daarom eens goed na te denken over hoe je dit het beste aan kunt pakken, waarbij de volgende ideeën jouw al een heel eind op weg gaan helpen. 

Prioriteer jouw investeringen

Indien er nieuwe spullen voor in het huis gekocht moeten worden ben je al gauw een flink kapitaal kwijt aan geld. Dit kan een barrière vormen bij het nemen van deze stap. Probeer daarom evenals je bij het beleggen in crypto zoals ripple doet, een juiste inkoopstrategie te vormen waarbij je eerste de aandacht legt op de zaken die het meest dringend en noodzakelijk zijn. Deze behoefte is natuurlijk afhankelijk van jouw leven en manier van wonen en is voor iedereen uniek. Investeer hierbij niet direct in producten waar je geen of nauwelijks gebruik van zult gaan maken. Ga eerst op zoek naar de grotere, meer functionele zaken. 

Maak vooraf een totaaloverzicht van wat je graag zou willen veranderen in huis. Verzamel alles van wat je graag zou willen kopen voor jouw volgende nieuwe kamerinrichting. Begin met het selecteren van alles wat je leuk vindt en wilt zien in je woonruimte. Gebruik hiervoor jouw office of gewoonweg jouw favorieten van bijvoorbeeld Pinterest. Sorteer de kosten per deel wat je graag wilt vernieuwen om zodoende inzicht te verkrijgen in het totale kostenplaatje en het overzicht niet te verliezen. Houdt bij van wat je reeds gekocht hebt en wat je onder de streep nog overhoudt voor andere zaken.

Een onderdeel wat vaak veel geld gaat kosten zijn de vloeren welke een grote oppervlakte hebben. Daarnaast worden vloeren vaak als laatst aangebracht tijdens een verbouwing of renovatie om zodoende schade aan dit oppervlak te voorkomen. 

Zaken die je bijvoorbeeld als eerste zou kunnen kopen en aanpakken; 

– Verf

– Behang

– Andere oppervlakte-afwerkingen

Begin met de keuken, want deze levert je het meeste plezier op, indien je graag aan het koken bent. Daarnaast verkoopt een goede keuken een huis snel. Heb je een oude, gedateerde keuken, fleur de ruimte dan op. 

Besteed je overgebleven geld juist

Degene die goed met het budget om kan gaan weet aan het einde van het verhaal wellicht nog wel wat geld over te houden voor wat extra’s. Beloon jezelf dan met wat extra’s die zowel praktisch als decoratief zijn. Denk hierbij aan lampen die als sculpturen voor de kamer zijn. Of gordijnen welke op een betaalbare manier de muren visueel interessanter weten te maken en een ruimte zachter maken. Overweeg wat prenten of canvas op te hangen, zelfs als het tijdelijke aanduidingen zijn, totdat je mooiere, duurdere kunst kunt betalen. Kies ervoor om een extra muur te schilderen, welke een onmiddellijke persoonlijkheid geven.

Betaal niet de volle mep

Geld besparen kan altijd, zo ook voor je nieuwe interieur in huis. Een paar honderd euro besparen door te onderhandelen over meubelprijzen zoals banken en tafels in een prima idee. Niemand wil geld te veel uitgeven of zelfs verliezen door een miskoop binnen te slepen welke je later weer voor een lagere prijs verkoopt. Bij bijvoorbeeld kleine winkels heb je meer geluk met het aanvragen van kortingen op vloermodellen of meubels. Weet evenals bij beleggingen zoals bij nano crypto kopen op het juiste moment te wachten met kopen en weer te verkopen om zodoende geld te verdienen. Dit kun je bij inboedel ook doen door prijsvergelijkingen uit te voeren en het juiste inkoopmoment af te wachten.

Wacht op de “speciale geweldige deals”, hoewel de selectie hierbij soms beperkt kan zijn. Denk aan meubels uit kringloopwinkels, evenals marktplaatsen voor tweedehands spullen kunnen je geld besparen. Of vraag eens bij vrienden of familie of men nog van plan is om meubels of decoratie van de hand te doen voor een zacht prijsje. 

Natuurlijk kun je financieel voordeel behalen door voor een spotprijsje je inboedel te verzamelen. Maar vergeet niet het motto “goedkoop is duurkoop”. Vul je huis niet met spullen die een lage prijs hadden waar je uiteindelijk vies tegenaan kijkt en ongelukkig van wordt. Wat je ook koopt, houd er rekening mee dat je er gelukkig van wordt en dat het langer dient mee te gaan dan je voor ogen hebt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Inbouwzwembad Previous post Alle voordelen van een polypropyleen zwembad
nieuwe huis inrichten Next post Je nieuwe huis inrichten? Hier kun je mee beginnen