Read Time:2 Minute, 12 Second

Kan jouw keuken wel een leuke toevoeging gebruiken? Grote kans dat je in woonmagazines of op internet foto’s hebt gezien met barkrukken in de keuken. Alhoewel deze afbeeldingen inspirerend werken, laten ze veel aan de verbeelding over. Veel mensen bladeren na het zien van een barkruk rustig verder, met de gedachte: ‘Dat past toch niet in mijn keuken’. Toch behoort het plaatsen van een leuke barkruk in de keuken voor veel mensen tot de mogelijkheden.

Barkrukken zijn smal en nemen daardoor nauwelijks ruimte in beslag. Heb je een onbenutte ruimte over, bijvoorbeeld naast het aanrecht? Maak er een gezellige zitplek van en plaats er een of meerdere barkrukken. Hiermee creëer je een sfeervolle zitplek die je misschien wel doet denken aan een gezellige kroeg. Dit kan het koken ook een stuk leuker maken, omdat je sneller gezelschap in de keuken zult hebben.

Bovendien zorgt een barkruk voor een actieve zithouding, waardoor de gebruikers niet indutten na een lange vermoeiende werkdag, wat de gezelligheid zal bespoedigen.

Barkrukken zijn er in veel verschillende uitvoeringen en stijlen. Dit zijn de meest voorkomende designs.

Industriële barkruk

2. Barkruk Walton

Bron: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/barkrukken/barkruk-walton-ix-laag.html

Industriële barkrukken zijn te herkennen aan de robuuste uitstraling en een stoere look. Vaak hebben dergelijke krukken een donker metalen frame met vierkante buizen. Kies voor een cognackleurig lederen zitvlak om de industriële look af te maken.

Retro barkruk

3. Barkruk Venus

Bron: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/barkrukken/barkruk-bs00090si-kokoon.html

In tegenstelling tot industriële meubels, richten retro meubels zich meer op ronde vormen. Veel retro barkrukken doen je terugdenken aan een Amerikaans restaurant uit de jaren ‘50. De retro stijl valt op door het felle kleurgebruik en de glanzende chromen buizen.

4. Barkruk Noble

Moderne barkruk

 

Bron: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/barkrukken/barkruk-bs00130bl-kokoon.html

Net als de retro meubels, hebben veel moderne meubels chromen elementen. Hierbij is het chroom echter niet glanzend, maar vaak matter van aard. Veel moderne barkrukken hebben een vierkant design. Dit is terug te zien in het buisframe en in het zitvlak.

Scandinavische barkruk

5. Barkruk BS Kokoon

Bron: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/barkrukken/barkruk-bs01280whwh-kokoon.html

Scandinavische meubelen zijn doorgaans minimalistisch van aard. Bij Scandinavische barkrukken is dit niet anders. Het frame van deze krukken is vaak van (gelakt) hout, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Het zitvlak wordt vaak gemaakt van kunststof. Door het gebruik van lichte kleuren creëren de meubels een ruimtelijk effect.

Naast de genoemde designs bestaan er nog vele andere soorten barkrukken. Vaak hebben deze een combinatie van de bovenstaande designs.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Artisan: Bosnische meesters van houtwerk
Next post Top 4 high tech solutions in je interieur